Esmeralda over haar werk in de zorg

Esmeralda: “Mijn woorden waren altijd, de zorg dat is niks voor mij, daar heb ik geen geduld voor. Niets bleek minder waar toen ik het gevoel van erkenning en waardering kreeg tijdens mijn werk bij Den Koogh. Ik kan iets betekenen voor de ouderen en dat doe ik graag". 

Hoe ben je aan dit werk gekomen?

Hoe ben je aan dit werk gekomen?

Esmeralda: "Ik werk als verzorgende-IG in Den Koogh in Den Helder en met een beetje geluk ga ik volgend jaar de verpleegkundige opleiding doen. Ik ben bij Den Koogh gekomen door rechtstreeks contact op te nemen met het flexbureau Zorg Interim van Omring. Omdat ik langere tijd niet gewerkt had moest ik eerst een korte opleiding volgen om mijzelf weer te bekwamen. Ik heb mij vervolgens aangemeld en binnen één week kon ik aan de slag! Drie maanden later heeft Omring mij overgenomen en heb ik een vast contract gekregen.

Ik ondersteun mijn cliënten met het dagelijkse leven en geef ze de begeleiding die zij nodig hebben. Cliënten zijn zo dankbaar, het is je haast niet voor te stellen. Ik ben een compleet ander mens geworden sinds ik deze baan heb. De collega’s zijn top, we werken allemaal zo goed samen, een ontzettend fijn team!"

Hoe zie je de toekomst?

'"Ik heb een aantal moeilijke jaren achter de rug en ben in de bijstand terecht gekomen. Ik ben dankbaar dat ik daar gebruik van mocht maken want het was echt nodig. Sinds ik werk heb voelt het alsof ik weer meedoe in de maatschappij. Ik sta niet meer aan de zijlijn te wachten tot ik weer meedoe, nee ik doe zelf weer groots mee. Het voelt zo goed voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen om weer te werken. Verzorgende-IG op de verpleegafdeling, het klinkt als muziek in mijn oren.

Over vijf jaar zie ik mijzelf hier nog steeds werken. Ik ben inmiddels zo op mijn plek hier. Ik hoop dan ook mijn verpleegkundige opleiding afgerond te hebben om vervolgens nog veel meer opleidingen en cursussen te kunnen volgen. Ik heb zeker de smaak te pakken!”

Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren en informatie over je uitkering bekijken
Account aanmaken