GroenStart

De gemeente Den Helder is vol lof over het project GroenStart. Bijna twee
jaar werkt Annabel Hamstra, klantmanager bijstandsgerechtigden in de
leeftijd van 18 tot 27 jaar, samen met GroenStart.

Over het traject:

Annabel: “Ik vind het een prachtig project. Ook de jongeren die ik begeleid en die geïnteresseerd zijn in werken in de groensector zijn heel positief over GroenStart. In vergelijking met andere groenprojecten levert GroenStart snel resultaat op en dat vinden de jongeren erg prettig. Na het voorschakeltraject dat circa drie maanden duurt, krijgen ze bij gebleken geschiktheid direct een halfjaarcontract voor 24 uur per week bij een van de partners van GroenStart. Dat zij hun eigen geld gaan verdienen en uit de uitkering kunnen stappen, betekent heel veel voor de jongeren die tot dan toe in een uitzichtloze situatie zaten. Ik zie deze kwetsbare jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt direct opbloeien, geweldig!”

Annabel zoekt samen met haar collega’s die uitkeringsgerechtigden in hun bestand hebben naar fysiek fitte kandidaten want werken in de groensector is zwaarder dan men denkt.

Over het traject:
Voor wie is GroenStart?

Voor wie is GroenStart?

Annabel: “Je moet van aanpakken weten en ook in weer en wind buiten kunnen werken. Het is niet gemakkelijk om de juiste personen te vinden. Als ik iemand uitnodig voor een gesprek om over de mogelijkheden van GroenStart te vertellen, loop ik tegen een imagoprobleem van de groensector aan. Er wordt alleen aan schoffelen gedacht en dat willen de meesten niet. Om meer mensen te bereiken hebben we vorig jaar een speeddate bijeenkomst georganiseerd. Samen met GroenStart en de partners AB Vakwerk en Herenbos hebben we zo’n 20 bijstandsgerechtigden ontvangen en uitgelegd dat GroenStart
een combinatie leren-werken biedt en dat er maatwerk wordt geleverd. Acht geïnteresseerden zijn toen aan het GroenStart traject begonnen, waarvan twee direct zijn uitgestroomd naar werk. Het mooie van GroenStart is dat je snel aan het project kunt deelnemen.”

GroenStarters werven
In februari 2020 organiseert de gemeente weer een speeddate, nu in beeldentuin De Nollen, een 15 hectare groot duingebied bij Den Helder.

Annabel:
“Op De Nollen kunnen we de deelnemers het groenvak laten ervaren en laten zien dat het werken in de groensector meer is dan alleen schoffelen en wat het buiten werken voor hen kan betekenen. Dit keer hebben we gekozen voor een buitenlocatie omdat we denken dat geïnteresseerden dan mogelijk nog enthousiaster worden over het groenvak. We nodigen nu ook GroenStarters uit om te laten zien wat ze doen en om over hun ervaringen te vertellen.”

Buiten ben ik de baas!

Wil je meer informatie over het traject Groenstart kijk dan op de website van GroenStart.

Bij Aanbod kun je je direct aanmelden voor het traject. Heb je vragen over dit traject, neem dan contact op met Annabel Hamstra.

Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren en informatie over je uitkering bekijken
Account aanmaken