Persoonlijk Ontwikkeladvies

Als werkzoekende is het belangrijk dat je up-to-date blijft. En jezelf blijft ontwikkelen. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, duurzaam inzetbaar en maak je de meeste kans op de arbeidsmarkt.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Het werkt heel eenvoudig!

  1. Kies onderaan deze pagina voor een loopbaanadviseur in de buurt.
  2. Meld je telefonisch bij hem of haar aan.
  3. Maak een afspraak.
  4. De loopbaanadviseur vraagt subsidie aan en regelt de administratie.

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en beantwoordt, samen met jou, een online vragenlijst. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met de loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen en waar jij je nog kunt ontwikkelen.

Deelname aan een ontwikkeladviestraject is ook voor personen die geen werk hebben en die een uitkering van UWV of gemeente ontvangen. Het staat iemand vrij om naast de dienstverlening die UWV biedt zelf een ontwikkeladviestraject te gaan volgen. Verplichtingen die horen bij de uitkering die iemand ontvangt, zoals bijvoorbeeld de sollicitatieplicht, moeten worden nageleefd.

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben.
Vraag van tevoren of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL Leert door’. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

  • Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.
  • Career Management Institute (CMI). Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional duidelijk zien dat hij of zij vakbekwaam is.
  • OVAL is de brancheorganisatie van loopbaanbedrijven met een kwaliteitskeurmerk. In de zoekmachine vind je eenvoudig een erkend loopbaanbedrijf in de buurt.

Of je maakt een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Bron: Hoe werkt Nederland

Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren en informatie over je uitkering bekijken
Account aanmaken